Ducato Áruszállító

Fiat Professional Ducato Áruszállító

Az Új Ducato áruszállító kivitel tervezésekor fontos szempont volt, hogy minden szállítási feladat egyszerű és hatékony elvégzésére alkalmas legyen. Megjelenése modern és praktikus, mindig megbízható, belső tere kényelmes, az utasok biztonságáról pedig a legkorszerűbb biztonsági megoldások gondoskodnak. Az Új Ducato számos különböző tengelytávval, teherbírással, és felszereltséggel rendelhető verziói mindig piacvezető teljesítményt garantálnak.

Az Új Ducato áruszállító verziók 3 eltérő össztömegű változatban rendelhetők (3000 kg-tól 3500 kg-ig), míg az új Ducato Maxi 3 különböző össztömeggel (3500 kg-tól 4250 kg-ig) vásárolható meg. A 4˜különböző tengelytávval, 5 különböző hosszúsággal, 3 magassággal és 1000˜kg-tól 2200˜kg-ig terjedő teherbírással rendelhető Új Ducato minden teherszállítási feladattal megbirkózik.

Külső

Hatékony védelem

A jármű első túlnyúlása minimális, lökhárítója kompakt, ellenálló és - ahogyan azt a töréstesztek is mutatják - hatékony (kategóriaelső) védelmet biztosít.

Fényszórók és LED nappali menetfény

Elhelyezésük optimális elsődleges funkciójuk ellátásához, kialakításuknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek a jármű alakjához. A lámpák az új design-nak köszönhetően kompakt méretük ellenére 40%-kal több fényt biztosítanak. A LED-es nappali menetfények (opció) tartósak, energiatakarékosabbak, és egyedi megjelenést külcsönöznek a járműnek.

Lökhárító

Az új lökhárító három, egymástól függetlenül is leszerelhető elemből áll, így a javítások minden eddiginél gyorsabban és költséghatékonyabban végezhetők el. Ugyanakkor formája révén maximális védelmet biztosít.

Belső

Műszerfal

A kezelőszervek könnyen elérhetők a megújult, ergonomikus kialakítású műszerfalról. Az új, beépített rádió, a multifunkcionális eszköztartó, a kényelmes palacktartó és az akár egy 15.6”-os laptop tárolására is alkalmas nagyméretű tárolórekesz (opció) a középkonzolon lett elhelyezve. A grafikus elemeket fekete háttéren megjelenítő műszeregységet úgy tervezték, hogy minden adat könnyen leolvasható és jól látható legyen. A műszerfal két változatban rendelhető: az áttekinthető és praktikus Basic, és a merész Techno változat.

Vezetőülés

A Ducato vezetőülése alkalmazkodik utasához: állíthatja az ülés magasságát és az opcionális deréktámaszt, hátra és előre csúsztathatja az ülést és állíthatja a kormánykerék állását, hogy mindig a legkényelmesebb és legjobb pozícióban vezethesse járművét. Az ülés opcionálisan fűthető, és rugókkal, valamint állítható kartámasszal is felszerelhető. A dupla üléspad helyett a jármű kérhető szimpla utasüléssel is. Hogy kabinja még otthonosabb és harmonikusabb legyen, a következő lehetőségek közül választhat: három választható ülésfajta - szürke szövet, egyedi, barna szövet és műbőr.

Fényvisszaverő szélvédő

A fényvisszaverő szélvédő hűvösen tartja az utasteret: akár 15°-kal alacsonyabban tartja a jármű hőmérsékletét, mint a hagyományos szélvédők. Csökkenti a légkondícionáló berendezés használatát és így a fogyasztást, valamint kényelmesebbé teszi az utazást.

Modellek

Furgon
 • Tágas raktér, nagy kapacitás
 • 3 tengelytáv, 4 hosszúság, 3 magasság
 • 8 különböző raktérfogat, 8 - 17 m3
 • 2 különböző oldalsó tolóajtó és 3 hátsó ajtó méret
 • Össztömeg: 3000 - 4250 kg
 • Teherbírás: 1000 - 2200 kg
 • Maximális megengedett terhelés az első tengelyen: akár 2100 kg
 • Maximális megengedett terhelés a hátsó tengelyen: akár 2500 kg
 • 2 különböző mechanikai felépítés: Ducato és Ducato Maxi megerősített felfüggesztéssel és 16”-os keréktárcsákkal.
Duplakabinos Furgon
 • 3 hosszúság, 2 magasság
 • 7 utas szállítására alkalmas két sorban elhelyezett ülések
 • Össztömeg: 3300 - 3500 kg
 • Teherbírás: 1200 - 1500 kg
 • Raktérfogat: 3.6 - 8.3
 • Úgy tervezték, hogy a teljes csapat kényelmesen elférjen.
Választható motorok
 • Multijet 115 Le
 • Multijet 130 Le
 • Multijet 150 Le
 • Multijet 180 Le

Minőség

Anélkül csökkenteni a munkaköltségeket és maximalizálni az eredményeket, hogy az a minőség rovására menne – ez napjaink legnagyobb kihívása.

Több mint harminc évnyi tapasztalatunknak és az új generációval végzett több mint 10,5 millió kilométernyi kísérleti tesztelésnek köszönhetően az Új Ducato új mércét állít a minőség, a tartósság és a megbízhatóság területén.

A szerkezeten és a jármű vonalvezetésén végzett módosítások a jármű minden fő részére kiterjednek:
 • a karosszéria és a záródási pontok tartóssága és megbízhatósága tovább növekedett.
 • A felfüggesztéseket tökéletesítettük, hogy az idő előrehaladtával se váljanak zajossá.
 • A fékrendszeren további fejlesztéseket végeztünk, hogy hatékonyabb, tartósabb és csendesebb működésű legyen.
 • Az új pedálbaknak köszönhetően a Ducato vezetése most minden eddiginél kényelmesebb.
 • A tengelykapcsoló élettartamát optimalizáltuk, hogy a jármű nagyobb terhelés mellett is sokáig problémamentesen használható legyen.
 • Az alkatrészek élettartamának növelése érdekében a 180 MultiJet motorral felszerelt Maxi verzióknál csökkentettük a váltóáttételeket, a 2.3 MultiJet II motorokat pedig hidraulikus vezérléssel szereltük fel.
 • Az új stílus már első ránézésre is erőt és megbízhatóságot sugároz. A tervezéskor fontos szempont volt, hogy a haszongépjárművektől elvárt feladatokat még hatékonyabban teljesítse, ugyanakkor különös figyelmet fordítottunk a könnyű szervizelhetőségre is. A görgős rögzítésű egyedi fényszórók izzói könnyen cserélhetőek, a szélvédő alatt elhelyezett új vízelvezető panel pedig hatékonyan védi a motor alkatrészeit a környezeti hatásoktól.
 • A részleteknek szentelt figyelem az új exkluzív fehér fényezésben is tükröződik, amely hatékony védelmet biztosít az UV-sugarakkal szemben, és hozzájárul ahhoz, hogy a festés évek múltán is jó minőségű és sértetlen legyen.
 • A felsorolt fejlesztések, valamint a jármű további új jellemzői és funkciói az Új Ducatot – fenntartási költségek és maradványérték szempontjából is – kategóriája élére helyezik, még hatékonyabbá és versenyképesebbé teszik.

A hétköznapi munka során a sofőrök sokkal több időt töltenek haszongépjárművük volánja mögött, mint otthon a karosszékben. Éppen ezért a Ducato kabinja maximális kényelmet nyújt – mintha csak egy személyautóban ülnének. A kormánykerék és a műszerfalra helyezett sebességváltó kar új pozícióban van, a kijelzők könnyedén leolvashatók, a kezelőszervek azonnal elérhetők és működtethetők: mindez kényelmes és pihentető vezetést biztosít. A Ducatoban a vezetőülés hosszirányban, magasságban és dőlésszögben állítható. Az egész kabint úgy tervezték, hogy bármilyen magasságú és méretű személy a legnagyobb kényelemben dolgozhasson, illetve utazhasson. Rekeszek, tárolók, támlák, asztalok és fiókok segítenek, hogy az iratok és a mindennapi tevékenységekhez szükséges tárgyak mindig rendben és kéznél legyenek. A Fiat Ducato Blue & Me rendszere még kellemesebbé teszi a fedélzeten töltött időt. Lehetőséget teremt a Bluetooth rendszerű mobiltelefon kihangosítására, megakadályozva ezzel, hogy a telefonálás elvonja a vezető figyelmét. A Fiat és a Microsoft együttműködésével született Blue & Me rendszer segítségével elektronikus készülékeket csatlakoztathatunk a Ducato audiohálózatához, hogy az MP3, WMA és WAV fájlokban meglévő kedvenc zenéinket is élvezhessük. Az utazás kényelmét sok más berendezés is szolgálja: a sebességtartó automatikától kezdve a tolatóradarig, az eső- és sötétedésérzékelőtől az LCD-kijelzős tolatókameráig.

Fiat Professional Ducato Áruszállító
Fiat Professional Ducato Áruszállító
Fiat Professional Ducato Áruszállító
Fiat Professional Ducato Áruszállító