Ducato Alváz

Ducato Alváz

Az Új Ducato járóképes alvázak mindig is összehasonlítási alapként szolgáltak mindazon felépítménygyártók, cégek és kereskedők számára, akiknek személyre szabott szállítási megoldásra volt szükségük.

E verziók ideális alapul szolgálnak a legtöbb speciális átalakításhoz: a szimplakabinos alváz alacsony padlómagassága ideális minden olyan felépítményhez, amelynél fontos a könnyű elérhetőség. Másfelől a padlólemez kivitel lehetőséget teremt a vásárlóknak, hogy maguk építsék fel megálmodott szállítóeszközüket.

Belső

Műszerfal

A kezelőszervek könnyen elérhetők a megújult, ergonomikus kialakítású műszerfalról. Az új, beépített rádió, a multifunkcionális eszköztartó, a kényelmes palacktartó és az akár egy 15.6”-os laptop tárolására is alkalmas nagyméretű tárolórekesz (opció) a középkonzolon lett elhelyezve. A grafikus elemeket fekete háttéren megjelenítő műszeregységet úgy tervezték, hogy minden adat könnyen leolvasható és jól látható legyen. A műszerfal két változatban rendelhető: az áttekinthető és praktikus Basic, és a merész Techno változat.

Vezetőülés

A Ducato vezetőülése alkalmazkodik <>utasához: állíthatja az ülés magasságát és az opcionális deréktámaszt, hátra és előre csúsztathatja az ülést és állíthatja a kormánykerék állását, hogy mindig a legkényelmesebb és legjobb pozícióban vezethesse járművét. Az ülés opcionálisan fűthető, és rugókkal, valamint állítható kartámasszal is felszerelhető. A dupla üléspad helyett a jármű kérhető szimpla utasüléssel is. Hogy kabinja még otthonosabb és harmonikusabb legyen, a következő lehetőségek közül választhat: három választható ülésfajta - szürke szövet, egyedi, barna szövet és műbőr.

Fényvisszaverő szélvédő

A fényvisszaverő szélvédő hűvösen tartja az utasteret: akár 15°-kal alacsonyabban tartja a jármű hőmérsékletét, mint a hagyományos szélvédők. Csökkenti a légkondícionáló berendezés használatát és így a fogyasztást, valamint kényelmesebbé teszi az utazást.

 • Tágas raktér, nagy kapacitás
 • 3 tengelytáv, 4 hosszúság, 3 magasság
 • 8 különböző raktérfogat, 8 - 17 m3
 • 2 különböző oldalsó tolóajtó és 3 hátsó ajtó méret
 • Össztömeg: 3000 - 4250 kg
 • Teherbírás: 1000 - 2200 kg
 • Maximális megengedett terhelés az első tengelyen: akár 2100 kg
 • Maximális megengedett terhelés a hátsó tengelyen: akár 2500 kg
 • 2 különböző mechanikai felépítés: Ducato és Ducato Maxi megerősített felfüggesztéssel és 16”-os keréktárcsákkal.

Külső

Hatékony védelem

A jármű első túlnyúlása minimális, lökhárítója kompakt, ellenálló és - ahogyan azt a töréstesztek is mutatják - hatékony (kategóriaelső) védelmet biztosít.

Fényszórók és LED nappali menetfény

Elhelyezésük optimális elsődleges funkciójuk ellátásához, kialakításuknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek a jármű alakjához. A lámpák az új design-nak köszönhetően kompakt méretük ellenére 40%-kal több fényt biztosítanak. A LED-es nappali menetfények (opció) tartósak, energiatakarékosabbak, és egyedi megjelenést külcsönöznek a járműnek.

Lökhárító

Az új lökhárító három, egymástól függetlenül is leszerelhető elemből áll, így a javítások minden eddiginél gyorsabban és költséghatékonyabban végezhetők el. Ugyanakkor formája révén maximális védelmet biztosít.

Választható motorok
 • Multijet 115 Le
 • Multijet 130 Le
 • Multijet 150 Le
 • Multijet 180 Le

Minőség

Anélkül csökkenteni a munkaköltségeket és maximalizálni az eredményeket, hogy az a minőség rovására menne – ez napjaink legnagyobb kihívása.

Több mint harminc évnyi tapasztalatunknak és az új generációval végzett több mint 10,5 millió kilométernyi kísérleti tesztelésnek köszönhetően az Új Ducato új mércét állít a minőség, a tartósság és a megbízhatóság területén.

A szerkezeten és a jármű vonalvezetésén végzett módosítások a jármű minden fő részére kiterjednek:
 • a karosszéria és a záródási pontok tartóssága és megbízhatósága tovább növekedett.
 • A felfüggesztéseket tökéletesítettük, hogy az idő előrehaladtával se váljanak zajossá.
 • A fékrendszeren további fejlesztéseket végeztünk, hogy hatékonyabb, tartósabb és csendesebb működésű legyen.
 • Az új pedálbaknak köszönhetően a Ducato vezetése most minden eddiginél kényelmesebb.
 • A tengelykapcsoló élettartamát optimalizáltuk, hogy a jármű nagyobb terhelés mellett is sokáig problémamentesen használható legyen.
 • Az alkatrészek élettartamának növelése érdekében a 180 MultiJet motorral felszerelt Maxi verzióknál csökkentettük a váltóáttételeket, a 2.3 MultiJet II motorokat pedig hidraulikus vezérléssel szereltük fel.
 • Az új stílus már első ránézésre is erőt és megbízhatóságot sugároz. A tervezéskor fontos szempont volt, hogy a haszongépjárművektől elvárt feladatokat még hatékonyabban teljesítse, ugyanakkor különös figyelmet fordítottunk a könnyű szervizelhetőségre is. A görgős rögzítésű egyedi fényszórók izzói könnyen cserélhetőek, a szélvédő alatt elhelyezett új vízelvezető panel pedig hatékonyan védi a motor alkatrészeit a környezeti hatásoktól.
 • A részleteknek szentelt figyelem az új exkluzív fehér fényezésben is tükröződik, amely hatékony védelmet biztosít az UV-sugarakkal szemben, és hozzájárul ahhoz, hogy a festés évek múltán is jó minőségű és sértetlen legyen.
 • A felsorolt fejlesztések, valamint a jármű további új jellemzői és funkciói az Új Ducatot – fenntartási költségek és maradványérték szempontjából is – kategóriája élére helyezik, még hatékonyabbá és versenyképesebbé teszik.

A Fiat Ducato teherautó megbízható, innovatív és fáradhatatlan. Különlegesen nagy méretű raktérrel és 25 év tapasztalattal büszkélkedhet. Nélkülözhetetlen munkatárs? Több annál: üzlettárs, akiről mindig is álmodtunk. A legjobb partner azok számára, akik árufuvarozással, személyszállítással foglalkoznak, vagy egyszerűen csak megfelelő méretű szabadidôautót keresnek. A Ducatónál minden adott, hogy ideális munkatárssá váljék: számtalan teher- és személyszállító változatával mindig tettre kész. A furgon tengelytávja 3000 mm-től 4035 mm-ig terjed, a külső hosszúság pedig 4963 mm-től 6363 mm-ig. Háromféle külső magassággal, 2254, 2524 és 2764 mm-rel rendelhető, amelyekhez 1662, 1932 és 2172 mm-es raktérmagasság párosul. Mivel manapság a piac megköveteli, hogy a vállalkozás arculata tükrözze a szakmai képességeket is, a Ducato teherszállító új stílusával mindig ki fog tűnni. A Ducato új designjának fontos eleme az első lökhárító: masszív, robusztus megjelenést kölcsönöz a modellnek. Az üzemeltetés szempontjából még ennél is fontosabb lehet, hogy 3 részből áll, így ütközés esetén külön is cserélhetők az elemei, csökkentve ezzel a javítás költségeit. Az első rész dinamikus formáiba ültetett fényszórócsoportnak köszönhetően a Fiat Ducato áruszállító elölről kompakt, lendületes és modern képet nyújt. Erőt sugároz a hátsó design, a szögletes vonalakkal és az oldalvédő csíkba futó lökhárítóval.

Fiat Professional Ducato Alváz
Fiat Professional Ducato Alváz
Fiat Professional Ducato Alváz
Fiat Professional Ducato Alváz
Fiat Professional Ducato Alváz
Fiat Professional Ducato Alváz