Fiat Dobló Panorama

Fiat Dobló Panorama

Ha olyan járművet keres, amelyben könnyen elfér az egész család, a Fiat Dobló 5 és 7 üléses modelljei bőséges helykínálatukkal minden igényénynek megfelelnek. Az új Dobló Panoráma 2 üléssel szolgál elöl a vezetőnek és partnerének, 3 üléssel középen azoknak, akik inkább szórakozni szeretnének illetve 2 üléssel hátul a gyereknek, hogy ők is kényelmesen utazzanak. Kategóriagyőztes befogadóképességének köszönhetően senkinek nem kell semmit otthon hagynia. Tágas belső tere számos tároló helyet biztosít, helyt adva mindennek, amire egy utazás alkalmával csak szükségünk lehet.

A sokoldalú és egyedi Fiat Doblò Panorama praktikus és funkcionális dizájnnal, jól variálható, vidám és kényelmes belső térrel rendelkezik. Az új Doblò többet ad: nagyobb biztonságot, sok helyet, több megtakarítást és a környezetünk védelmét. Egy nagyszerű jármű mindenkinek. Az új Doblò a dinamizmus, minőségi anyagok és a mesterien kidolgozott részletek tökéletes ötvözete. Az új dizájnt a FiatCentro Stile torinói tervezőirodájában álmodták meg. Hatalmas belső teret kínál anélkül, hogy csökkentené a Doblò modern kialakítását, vagy kompromisszumot kötne a modell dinamizmusával és félreismerhetetlenül egyedi vonalvezetésével. A Doblò tudja, hogyan feleljen meg a igényes tulajdonosok elvárásainak, különösen a teljesítmény és a hasznos tér tekintetében.

Külső

Elégcsak a kocsi eleját vagy a jellegzetes hátső részét említenünk: azonnal szembetűnik az új Dobló Panorama egyedi megjelenése. Az impozáns, határozott első részt a széles szélvédő, a lekerekített motorháztető és a hangsúlyos fényszórók uralják. A három részből álló lökhárító tovább árnyalja a Fiat Dobló megjelenését: az elegáns középső résszel és a logóval, valamint a két oldalsó funkcionális és védő résszel, melyek magukba foglalják a ködlámpákat. Oldalról nézve a Doblò nyújtottabb, letisztultabb vonalvezetést mutat, az oldalsó tolóajtó síneket elrejtették a karosszériába. A fényes, fekete ajtóoszlop tovább erősíti a modell elegáns és egyedi megjelenítését, fenntartja a folytonosságot a különböző oldalrészek között. A nagyvonalúan tervezett hátsó rész a csomagtér óriási befogadóképességét sejteti, míg a hatalmas hátsó ajtó és a széles ablak a könnyű és hatékony berakodást biztosítanak. Az alsó részén a határozott vonalvezetésű lökhárítók előrenyúlnak a hátsó kerekek fölé, tiszta átvezetéssel. Elegáns és jól megtervezett függőleges hátsó lámpák teszik teljessé a hátsó részt. Az autó stílusához igazodó tetőlécekkel még egyedibbé alakíthatjuk a Dobló Panorama személyiségét.

Belső

A Fiat Doblo belső terét szintén radikálisan áttervezték: szembetűnő az egyszerre praktikus és elegáns új műszerfal, amely tároló rekeszekben és pohártartókban is bővelkedik. A belső ajtópanelek a műszerfal dizájnját követik. A lenyűgözően ergonomikus és funkcionális gondosan válogatott anyagok, elegáns kárpitszínek uralják. A nagy szélvédő és a tekintélyes méretű ablakok világossá és levegőssé varázsolják az utasteret. A belső tér rendkívül egyedi: választhat 5 ülést, plusz egy hatalmas csomagteret, vagy köszönhetően az új Doblò lenyűgöző sokoldalúságának - lehetőség van 6 vagy 7 személy szállítására is. Az ötüléses változatnál a két különböző szintre szerelhető, magasságban állítható kalaptartónak köszönhetően lehetőség van a csomagok változatos elrendezésére. Ha lehajtja a hátsó üléseket, egy teljesen sima felületet kap, melynek terhelhetősége 70 kg. A hétüléses változatnál a harmadik üléssor igény szerint eltávolítható. A hatalmas csomagtér befogadóképessége 790 liter – A legnagyobb méretű ebben a kategóriában.

Környezet és biztonság

Az új Fiat Doblò tiszteli a környezetet is. Minden motor szériaként tartalmazza az innovatív Start&Stop rendszert, mely jelentősen csökkenti a CO2 kibocsátást ugyanakkor pénzt takarít meg Önnek. A Start&Stop rendszer nagyon egyszerűen működik: dugóban és közlekedési lámpánál álló helyzetben a rendszer kikapcsolja a motort, amint Ön üresbe teszi a sebességváltót és leveszi a lábát a kuplungról. Újraindításhoz mindössze annyit kell tennie, hogy lenyomja a kuplungot és újra sebességbe teszi a váltót. Minden dízel motor szériaként tartalmazza a DPF-et (dízel részecskeszűrő). Az 1.6 és 2.0 Multijet verziók megfelelnek az Euro5-ös károsanyag kibocsátási normának épp úgy, ahogyan az 1.4 benzines motor is. A 90 Le-s 1.3 Multijet DPF-el mindössze 129 g CO2 –t bocsát ki kilométerenként és egyetlen tankolással 1200 km megtételére képes. Az új Doblò lehetővé teszi az eco:Drive használatát. Ez egy olyan forradalmi rendszer, amely tájékoztatja a vezetőt arról, hogy vezetési stílusa hogyan befolyásolja a jármű fogyasztását és károsanyag kibocsátását, mindemellett hasznos tanácsokkal látja el a még inkább környezetbarát vezetési stílus kialakítása érdekében. A rendszer “környezettudatos” javaslatai segítenek abban, hogy károsanyag kibocsátását 15%-al csökkentse és kevesebb legyen az éves üzemanyagszámlája.

Az új Fiat Doblò Panorama biztosítja Önnek a legújabb széria biztonsági felszereltségeket, beleértve a legutolsó generációs ESP-t kipörgésgátlóval és visszagurulásgátlóval, ABS-t EBD-vel és MSR-el, a két első légzsákot, plusz egy innovativ első-oldalsó légzsák rendszert, mely a mellkast, a vállakat és a fejet is védi. A Doblò fékrendszere fejlett elektromos és mechanikus részekből áll össze. A szervo rásegítéses fékek hatékony fékezőerőt képviselnek és fenntartják a stabilitást, még az egyik fékkör – valószínűtlen - meghibásodása esetén is. Az első kerekeket hűtött tárcsafékekkel, a hátsó kerekeket pedig erős dobfékkel szerelték fel. A karosszéria nagyerősségű acélból készült és olyan energia elnyelő képessége van, mely biztosítja a programozott és fokozatos gyűrődést ütközés esetén, felfogja az ütközés erejét, korlátozza az utastér deformációját és csökkenti a lassulásból adódó sérülések kockázatát.

A nagyobb kényelem és hatékonyság érdekében minden ülést hárompontos, magasságban állítható biztonsági övvel szereltek fel. Az első és hátsó ülésekbe egy speciális alácsúszásgátló rendszert szereltek merev kereszttartókkal az ülőpárnák alá, amely megakadályozza az utasok biztonsági öv alá csúszását baleset esetén. A fejtámlákat is speciálisan tervezték, a nyaksérülések elkerülésére. A legkisebbek biztonságát a hátsó üléseken található Isofix rögzítési pontok szavatolják. A Doblòt felszerelték a Fiat FPS-sel (Tűzmegelőző Rendszer), mely egy inerciális kapcsoló segítségével ütközés esetén azonnal kikapcsolja az üzemanyag adagoló pumpát, ezzel megakadályozza az üzemanyag elfolyását.

Fiat Dobló Panorama
Fiat Dobló Panorama
Fiat Dobló Panorama
Fiat Dobló Panorama
Fiat Dobló Panorama
Fiat Dobló Panorama