Fiat 500

Fiat 500

A Fiat 500 hossza 355 cm, szélessége 163 cm, magassága 149 cm és tengelytávja 230 cm. Egy aranyos, könnyed, játékos autó, amelyet a lekerekített vonalvezetés jellemez.

Külső

Az orr-részen az eddigi Fiat modellek közös jellemzői az első Fiat 500-as jellegzetes vonásaival ötvöződnek. Példa erre a felső kerek lámpa és az alatta található fényszóró, a krómbajusz és az embléma. Hátul a formatervezett krómfogantyú dominál, amely az első Fiat 500-as kerékpárnyereg formájú rendszámtábla világítás tartóját idézi.

Az új 500-as stílusát tizenkét rendelhető szín teszi teljessé, melyek mindegyike tökéletesen illeszkedik a választható bőr- illetve szövetkárpitokhoz. A Fiat 500 első vonalvezetése enyhén a szélvédő felső része felé tart, jobb kilátást tesz lehetővé, a felső kereszttartó újratervezése pedig lényegesen erősebb karosszériát és letisztult vonalvezetést ad a modellnek. A hátsó rész még határozottabban képviseli az autó egyedi stílusát. E rész jellegzetessége a lekerekített hátsó szélvédő, az elektromos párátlanító illetve a vászontetőbe integrált spoiler a harmadik féklámpával.

Belső

A Fiat 500 kellemes belső tere biztonságérzetet kelt. Az első, ami legelőször feltűnik, az a kellemes formájú ülések az egyedi fejtámlákkal. A belső egyes részletei retro jellemzőket viselnek magukon, modern stílusba öntve és exkluzív anyagokkal gazdagítva. Ilyen például a finom kidolgozású Frau bőrkárpit.

A belső tér krómszínű elemei, a kétszínű üléskárpit illetve a műszerfal, a számos tároló és az exkluzivitást sugalló berendezések együttesen egy olyan utasfülkét teremtenek, amely egyszerre elegáns és funkcionális. Ebben négy személy kényelmesen elfér.

A Fiat 500 kétrétegű vászonteteje tökéletes hőszigetelést biztosít. A belső kárpitok három változatban választhatóak (Pop három színösszeállításban, a Lounge és a Sport két színösszeállításban), mindegyik három különböző kormány borítással és sebességváltó kar borítással.

Személyre szabás

A Fiat 500-at nem lehet utánozni. Egyetlen másik autó sem kínál annyi lehetőségeket, mint a Fiat 500. Stílusához és igényeihez tökéletesen alkalmazkodik. 16 egyedülálló karosszéria matrica, 8 különböző betét az oldalléceken, 2 dísztárcsa, 10 könnyűfém tárcsa, számos kulcsborítás-készlet, krómozott borítású külső tükrök és speciális, automata légfrissítők közül válogathat.

Biztonság

Az 500 C rendelkezik mindazzal az aktív, passzív illetve megelőző biztonsági felszereltséggel, amelyek kategóriája csúcsára helyezik. Az 500 C számos, az autó dinamikáját kontrolláló elektromos rendszerrel van felszerelve. Ilyen például az ABS EBD-vel(elektronikus fékerőelosztó), mely alapfelszereltség minden verzión, az ESP ASR/MSR-rel, HBA-val és visszagurulásgátlóval. Az 500 és 500C összes verziója alapfelszereltségként hét légzsákot tartalmaz. Ezek az első légzsákok, oldallégzsákok, függönylégzsákok és térdlégzsák (a vezetőoldalon). A kisebb parkolási balesetektől pedig a parkolóérzékelők védhetik meg.

Környezetbarát

A legmagasabb vezetési élmény egy környezetbarát autóban. Mindez köszönhető a Euro 6 illetve 5+ szabványnak megfelelő benzines és dízelmotoroknak. Ezenkívül a Fiat 500 rendelhető Start&Stop rendszerrel , amely nemcsak környezet-, de pénztárcakímélő is egyben.

Fiat 500
Fiat 500
Fiat 500
Fiat 500
Fiat 500
Fiat 500